תכנון אדריכלי לדלתות כניסה
הפרמטרים לתכנון מקצועי של דלת הכניסה שלך יהיו מגוונים ורבים. אלה העיקריים והמאפיינים את רוב המצבים
1) אופי וסגנון הבית- הייטקי, כפרי, עדין, עצמתי, בהיר ועדין, כהה ועם נוכחות, אטום וחוצץ ,מואר ופתוח.
2) מידות- דלת וחצי, דלת בודדת או 2 כנפיים זהות. תצורות שונות שמשדרות אחרת, כול זאת הכרחי להתאים למבואה ומימדיה
לקוחות לעיתים מצפים שהדלת תהיה במידות מקסימאליות. לעולם אין לייצר דלת במקסימום המידות שלה. זהו מוצר נייד ופעיל, נדון לתזוזות ויזדקק תכופות לתחזוקה ושירות.
3) נוחיות השימוש- מי המשתמשים בוגרים כמונו או משפחה עם ילדים. האם אנו רוצים לצאת למסע בכל פתיחת דלת- ואם לא למה לייצר אותה גדולה יותר מהצורך האמיתי. פוזה או פרקטיקה ?
4) בטחון- זהו מושג יחסי ותחושתי בעיקר אולם צריך למדוד אותו בבחינה אישית. עד כמה מאסיבית הדלת במבנה שלה, איזה מנעול היא מכילה, האם היא מסורגת, האם הזיגוג מוגן, האם היא חוצצת בין הבית לחוץ.
5) בידוד ואיטום- חלק ממאסת הדלת הוא הנפח הפנימי שלה, העובי שלה, ותוכן המילואה. שימוש בחומרים איכותיים כמו צמר זכוכית וצמר סלעים ייתן אקוסטיקה של דלת מלאה, תחושת מחיצה אמיתית עם נתוני בידוד טובים לשמירת טמפרטורת הבית בחום ובקור. איטום היקפי יעניק לנו צליל שימוש נעים- והרי דלת נמצאת בשימוש כל הזמן.
6) עמידות בתנאי חוץ- בישראל רוב השנה חם. גם קרני השמש ברבות מהחזיתות היא ישירה על הדלת. בחזיתות מערב ודרום אין סיכוי לדלת כניסה ולעיתים גם עם קירוי. בחזית מזרחית זה תלוי בהרבה פרמטרים ומעט מזל. דלת מתכת עם מרקם חיצוני איכותי (בד"כ צביעה בטמפרטורה גבוהה) - תהיה הפתרון העמיד ביותר.
7) עלות תועלת- דלתות כניסה ממתכת מעניקות את מירב היתרונות. הן קלות מעץ (בשל המילואה) הן בטוחות ממנו. הן עבידות יותר וניתן לייצר מהן תצורות רבות. הן בטוחות יותר. עלות דלת כניסה ממתכת אינה גבוהה מדלת עץ ובכל מקרה אם קיים פער והוא מגלם בו יתרונות- זו קניה נכונה !
8) בחירת הספק- כמו בכל תחום קיימים יצרנים ובעלי מקצוע עם איכויות שונות, ועם תודעת שירות אחרת. בעת הרכישה קיימים הרבה פרטים שאין אנו מודעים להם, והם מתבררים תוך כדי ביצוע
9) אחד ההחלטות החשובות תהיה תהליך הליווי של הספק. מומלץ לקבל כתובות של עבודות ולנסות לזהות יצרן- אליו הלקוחות חוזרים מפה לאוזן. זהו הפרמטר המכריע באיכות המוצר שתרכשו, ומשקלו חייב להיות יותר מהמחיר- אחרת מחיר קורץ יתפח תוך כדי הביצוע.
תערוכת Expo מילאנו-פברואר 2010
בתאריכים 3/2/10 -8/2/10 התקיימה תערוכה "האקספו". תערוכת העיצוב הבניה וה-מה לא בעצם... האירופית הגדולה והמוכרת. מציגים מכל אירופה ומבקרים יצרנים אדריכלים ומעצבים ידועיםובכמות שלא תיאמן. מילאנו- בירת העיצוב באירופה נראתה הפעם אחרת. ימי המשבר הכלכלי שעוברים על העולם, ומכים באירופה- נראו בשטח. כמות המציגים פחתה ואיתה כמות החידושים.
עדיין- למי שכבר הגיע וחיפש- ראינו פיתוחים בתחומים שונים באלמנטים בבניה ורבות בתחום דלתות הכניסה והפנים. נראו צירים נסתרים בדלתות עיליים ותחתיים, נראו צירים נסתרים מאסיביים לדלתות "שטופ-קנט". נראו עיבודים לחלונות בקו נקי מאוד, נראו ציפויי גימור מאחדים לברזל-דמוי חלודה, דמוי אבן, דמוי פסיפס, ודמוי עור. נראו ידיות יפות ומדהימות שהן במבנה חלק משלדת הדלת.
טכנולוגיות ייצור המוניות הוצגו לדלתות פנים ללא מגע יד אדם. נראו דלתות מצוירות אחת אחת ועוד ועוד. למי שידע לראות איך מתחום אחר גוזרים רעיונות או חלקי רעיון ומסבים אותו לצרכים שלך- זה המקום.
ההיצע אדיר,המבחר מציף אותך ואם יש לך יכולת להתבונן ולראות איך אלמנט שנראה לכולם באופן אחד- אתה יכול לעשות ממנו משהו אחר- ניצחת והרווחת את הביקור.
בשנה הבאה ננסה לגוון ולנסוע לתערוכה בגרמניה. יש כזו בקלן, ובערים אחרות. אולי באווירה אחרת ברוח אחרת- נבוא עם רעיונות חדשים ורעננים לדלת הכניסה של הלקוח הבא.